Beste lezer

U heeft kunnen constateren, we zijn een tijd uit de lucht geweest.

Onze vorige provider vond mijn commentaren blijkbaar niet meer gepast en liet me niet meer toe op mijn website. Dus maar veranderd en thans zit ik bij Flexwebhosting die ik al een tijd kende. Goede service en behulpzaam en dat is in deze fase (67) wel zo handig.

Heb overwogen om er een punt achter te zetten, maar als je gemiddeld toch een kleine en soms grote tienduizend bezoekers /lezers per maand hebt, dan is er toch interesse en blijkbaar leeswaardig wat ik schrijf. Soms zie ik ook voorstellen die ik jaren geleden heb geschreven en gepubliceerd ergens anders weer verschijnen. Bijna een kopie van hetgeen ik destijds meldde. Komt het blijkbaar toch over.

Mooi is de slogan: je zult eerst een zaadje in de grond moeten stoppen, wil er ooit een boom groeien.

De Chinese variant vind ik persoonlijk mooier: het maken van een verre reis begint met het zetten van de eerste stap. Zonder wrijving geen glans, is ook een waarheid.

Mijn gedrevenheid om over zaken te schrijven is echter niet minder, maar eerder meer geworden. Als ik zie hoe dit mooie Nederland naar de afgrond glijdt dan verontrust me dat enorm.

Als ik zie hoe de politiek elite telkens weer de burger bedondert en belazert dan kan ik helaas niet lijdzaam toekijken.

Kijk ik om me heen dan zie ik de teloorgang in al zijn geledingen. Politieke instanties zoals een CBR – UWV die maar blijven aanmodderen en prutsen. De angst om te worden geofferd wegens onkunde is iets wat politici niet tolereren. Men promoveert de verantwoordelijke persoon naar een ander instituut, houdt hem even uit de wind, en daarna gaat de ellende weer zoals vanouds.

Wat is dat toch dat de politieke kliek geen zelfreinigend vermogen heeft. Het hebben van zelfreflectie verwacht men van de burger, maar is zelden te zien in de politiek.

Uit mijn eerdere artikels, die we straks weer deels op de site zetten, valt duidelijk te lezen dat sinds de EU Nederland in de tang heeft, er veel geld verspild wordt aan onzinnige zaken.

Alleen al de bureaucratie kost ons tientallen miljarden en dan tel ik de verkwisting van falende projecten niet eens mee.

Daar waar onze Overheid ons meedeelde dat minder ambtenaren in Nederland een zaak was voor het Kabinet, daar betalen we ons scheel aan de waanzin van een uitdijende EU.

Mijn stelling is: terug naar de EEG, samenwerken waar het kan en een ieder zijn eigen broek ophouden. Waarom betalen we via de EU in Brussel tig miljarden aan landen die er buiten de gevestigde corruptie niets van bakken, maar wel onze geld-bak leegplunderen.

Ik las het stuk nog eens terug dat ik ooit publiceerde. Toen we lid werden van de EU hadden we een Staatsschuld van 160 miljard euro. Na tien jaar EU hadden we een staatsschuld van 480 miljard euro aan onze broek hangen. En zijn we er iets mee opgeschoten???????

Buiten dat ik thans niet meer aan de grens mijn paspoort hoef laten te zien, zijn we er verder niets mee opgeschoten.

Tenzij u de toegenomen criminaliteit een vooruitgang vindt. De veiligheid op straat is verworden tot een steekspel op leven en dood.

Dat ouderen in de avond na acht uur niet meer de straat op durven i.v.m. de toegenomen criminaliteit is veelzeggend. Echter de politiek weet van niets en begrijpt onze onrust niet.

En daar moeten we allen tegen strijden.

Het zou heel mooi zijn als we gezamenlijk een beweging in gang gezet krijgen die de politiek doet wankelen. Want in al die tijd dat de politiek ons belerend toespreekt en ons probeert te hinderen om onze democratisch grondrechten te verzilveren, zolang moeten wij vechten om dat te herstellen.

Met vriendelijke groet,

Sjef Smeets

Wilt u op een positieve wijze reageren dan kan dat via het sociale platform Telegram met het nummer: 06-25255988

Terug naar boven