Bruno Bruins

Bruno Bruins

Zoals u weet was Bruno Bruins de vorige minister van gezondheid en verantwoordelijk voor de besluiten inzake de corona pandemie.

De goede man werd onwel tijdens een Kamerdebat en trad terug als minister.

De reden daartoe was dat hij oververmoeid was en zijn herstel zou lange tijd gaan duren. Laat ik deze aardige man Bruno Bruins nu na verloop van tijd anders zijn gaan inschatten.

Van hard werken en zeer lange dagen ga je niet tijdens een Kamerdebat onderuit.

En nu zult u vragen, zelf geen lange dagen gemaakt. Ja hoor, werkweken ooit van bijna 100 uur en dat voor een lange periode maken je wel moe en dan slaap je een paar dagen bij, als het uitkomt.

Waar je wel last van krijgt is als je dingen moet vertellen die niet kloppen of waar je als verantwoordelijke Minister persoonlijk niet achter kunt staan.

Als je ziet dat jouw departement feitelijk je meer tegenwerkt dan meehelpt de problemen op te lossen.

Want zijn departement is feitelijk verantwoordelijk voor de enorme bezuinigingen die hebben geleid tot een schrijnend tekort aan ic-bedden.

Nederland, waarvan we opschepperig zeggen dat dit het meest welvarende land van Europa is, is wel het land met de minste ic-bedden van Europa. Nederland had 6,3 ic-bedden per 100.000 inwoners. Duitsland onze oosterbuur heeft er maar liefst 30 ic-bedden per 100.000 inwoners. Dat is een behoorlijk verschil.

In Duitsland zijn tijdens de corona crisis zelfs verpleegkundigen naar huis getuurd omdat er beduidend minder operaties en andere klinisch behandelingen waren in verband met de corona maatregelen. Bijna dertig procent van het verzorgend personeel zat thuis. Hier werden de IC-verpleegkundigen over de rooie gejaagd en maakten onverantwoorde lange dagen.

Lange dagen had Bruno Bruins ook gemaakt, evenals die verpleegkundigen.

De vermoedelijke reden dat Bruno Bruins onderuit ging ligt mijns inziens in het feit dat hij persoonlijk niet achter de aanpak van het Kabinet kon staan.

Die nieuwe wet waarin als wetgeving wordt opgenomen dat we ons levenslang anderhalve meter van elkaar moeten blijven, zal hem ook tegengestaan hebben.

Want Bruno Bruins is denk een man van het volk die het niet aankon om zijn medeburgers te knechten in een verschrikkelijk wet die overeenkomt met de beginselen van een dictatuur.

En als je geweten en de lange dagen bij elkaar komen dan ga je onderuit. Dat kan iedereen beamen die zelf ooit een burn-out heeft meegemaakt. Ook ik, helaas

Van hard werken ga je niet onderuit, maar wel als je moet vechten tegen je geweten of ergens niet aan mee wilt werken, omdat je persoonlijk een andere mening hebt over hoe we de samenleving moeten inrichten.

Zo hebben al veel burgers een burn-out gekregen van de macht van de ambtelijke molen. Ziek van de Politiek werden ze.

Daarnaast speelde ook nog eens het feit dat de gesprekken met de farmaceuten slecht liepen en er geen schot in zat.

Het wordt hoog tijd dat we inzicht gaan krijgen over hetgeen we betalen voor rommel die we niet nodig hebben.

Laat de mensen maar eerst eens goed gezond gaan eten, dan hebben we bijna geen medicatie nodig. Maar dat wenst de farmacie niet en dus zetten ze het Kabinet klem en die laten dat zoals gewoonlijk gebeuren.

Bruno Bruins, wens ik veel sterkte en een spoedig herstel

Sjef Smeets

Columnist

Auteur

Onderzoeker

Innovator

Terug naar boven