GRIJP UW KANS

Geachte Kamerleden, beste lezer en media.

De kiezer heeft u iets duidelijk gemaakt en dat is namelijk dat het VVD-tijdperk een gepasseerd station is. Dertien jaar Rutte heeft heel veel vernield in Nederland.

U als nieuw gekozen ploeg heeft nu eindelijk de kans alle WOB verzoeken openbaar te maken. Dat zal de heer Omtzigt goed moeten doen. Zijn burn-out is te danken aan al die zwartgelakte documenten, want aan zoveel dwarsliggerij gaat een ieder kapot. Zeker als je zo bevlogen bent, als hij die onophoudelijk om openbaarheid vroeg maar totaal genegeerd werd. Wat heb ik me vaak met hem beroerd gevoeld als ik zag hoe het VVD – D66 kabinet hem behandelde.

Als een melaatse werd hij behandeld.

De kiezer heeft gesproken en de burger in bijna alle geledingen van bijstandsmoeder tot aan middenstanders wil iets anders. Openheid, en het oplossen van alle ziektes zoals: 1. toeslagenaffaire-2. Groninger Gas-3. Watersnood Valkenburg-4. Ziekenfonds-5. Pensioenroof-6. Falend CBR- 7. Falend immigratie beleid- 8. De bijna 2000 uit huis geplaatste kinderen, 9. corona bedrog waardoor duizenden mensen het wel zwaar ziek werden of overleden, 10. de vermaledijde stikstof en 11. Co2 verhaal en 12. de onteigening van boeren, waarvan er te veel zelfmoord pleegden omdat ze dat niet konden verkroppen. Hun levenswerk kapot gemaakt door een falende overheid. Kan nog wel even doorgaan en dat is schrijnend genoeg.

Beschamend voor een land als Nederland.

Dat de heer Wilders nu een behoorlijk mandaat van de kiezers heeft gekregen is behoorlijk duidelijk. Dat de andere partijen nu piepen en gillen maakt des te duidelijker welk een zwakke broeders ons land geregeerd hebben. Als het hen niet aanstaat, dan piept men als een klein kind dat geen snoepje krijgt.

Ik en velen met mij hopen dat de kinnesinne richting de heer Wilders abrupt stopt. Zelfreflectie is ook een talent, dat helaas maar een enkel kamerlid heeft.

Ook de media heeft een enorme schuld aan het polariseren van de laatste drie jaar. De media dient de politiek te controleren, maar speelde de joker voor het kabinet en het volk/ de burger werd voor de gek gehouden en verkeerd geïnformeerd. Een schande voor de journalistiek. Shame.

Beste kamerleden, luister naar hetgeen de burger heeft gekozen.

Mijn voorstel is helder en duidelijk. En ik kan me niet voorstellen als u echt iets om Nederland geeft, i.p.v. uw eigen positie, dan is het volgende een optie voor een meerderheidskabinet.

PVV 37 zetels

NSC 20

BBB   7

SP      5

FvD    3

CU     3

SGP   3.

Dan heeft u een meerderheid van 78 zetels.

Dan maken we de heer Wilders premier van een heus Zakenkabinet, met niet politiek gerelateerde experts op de beoogde departementen. De tijd dat topambtenaren de dienst uitmaken moet afgelopen zijn. Het zal her en der piepen, maar eens is het nodig om de boel te reorganiseren. Nederland is daadwerkelijk een gaaf land, maar alleen als we de boel transparant krijgen en onderlinge deals met alleen multinationals en belanghebbenden, volledig in het belang van de burger zijn.

Voor mij persoonlijk zou de heer Omtzigt Binnenlandse Zaken gaan doen om de beerput in al zijn geledingen open te breken, ondersteund door vakmensen uit een Zakenkabinet die een organisatie kunnen opschudden.

Maar wellicht dat hij ook een externe expert heeft die de boel gaat reorganiseren en zelf in de 2e Kamer blijft. Feitelijk is dat de 2e Kamer de waakhond van het Kabinet is. Dat gebrek aan openheid heeft blijkbaar de laatste dertig jaar tot fraude en corruptie geleid en tot vele zwartgelakte WOB c.q. Woo verzoeken.

Beste vernoemde partijen, zet uw eigen belang opzij en dien het Nederlandse volk dat duidelijk heeft aangegeven dat we zo niet verder gaan.

Persoonlijk heb ik geen PVV gestemd, maar snap verdomde goed dat de burger de malaise meer dan spuugzat is.

Sjef Smeets

Columnist

Auteur

Onderzoeker

Innovator

Vm. raadslid – lid Korps Rijkspolitie – ondernemer en klooster leerling

 

 

Terug naar boven