RECHTSSTATELIJKE NSC

Rechtstatelijk – NSC.

De formatie verloopt stroef zo is af te lezen aan de gezichten.

Het NSC heeft zich laten gelden in rechtsstatelijk gedrag alsof ze de uitvinder ervan zijn.

Hoewel cynisme me niet vreemd is moet ik ronduit schuddebuiken over zoveel geneuzel op een broodplankje.

Op een enkeling na, zoals wat Kamerleden van het Forum, hebben alle kamerleden telkens de rechtstaat in de verkoop gedaan.

U heeft allen als volksvertegenwoordiger in alle geledingen gefaald. Want u heeft allen, op die paar na dus, onze soevereiniteit geofferd voor een systeem dat ons onze welvaart zal kapen.

Daar waar we ooit met meer dan 66% tegen een EU-verdrag waren en als burgers totaal geen behoefte hadden aan een grotere EU, daar werd dat dus gewoon ons door de strot geduwd.

Daar waar Rutte het inlegvelletje gebruikte om op slinkse wijze de Oekraïne toch bij de NAVO en EU te navigeren, daar had de volledige tweede kamer hem de laan uit moeten sturen.

Als een Pieter Omtzigt dan zo hoog inzet op rechtsstatelijkheid, dan had hij daar al tien jaar geleden op moeten hameren en diverse kabinetten Rutte achter slot en grendel had moeten plaatsen middels een motie van wantrouwen. Maar hij deed verder niets, althans niet genoeg en toen hoorde ik hem niet over rechtsstatelijkheid.

Pieter haalde rechtsstatelijkheid uit de hoge hoed om een Kabinet Wilders te voorkomen, c.q. onmogelijk te maken.

Eenieder die de politiek serieus volgt en zelf zijn onderzoeken doet, ziet dat dit een spel is dat het demissionair kabinet prima uitkomt.

Over het graf heen regeren en in het buitenland de Sinterklaas uithangen met miljarden steun aan de Oekraïne etc.

Helaas valt Pieter zwaar door de mand en dat juist op de man waar ik mijn hoop op gevestigd had om de beerput los te trekken en een open en eerlijke manier van politiek bedrijven zou optuigen.

Bedroevende vertoning van een man die de Nederlander hoop gaf dat we ooit een rechtvaardige samenleving zouden kunnen krijgen, maar waarvan nu wel heel stellig blijkt dat hij ons voor de gek gehouden heeft.

Al langer blijkt dat hij niets gelegen laat aan de keuze van de kiezer. Ja die paar honderd leden van zijn nieuwe partij zullen het over het algemeen eens zijn met hem.

Maar de kiezers die op hem stemden om openheid en transparantie komen wederom van een koude kermis thuis.

En voor alle helderheid.

Contracten die in het verleden door diverse ministers in het buitenland zijn ondertekend, kunnen geen rechtsgeldigheid hebben als daar geen twee derde meerderheid van de burger/ het volk dus mee ingestemd heeft.

Daar dat dus feitelijk nooit is geverifieerd bij de burgers, kunnen de ondertekenden contracten niet rusten op of draagvlak van de bevolking hebben.

Derhalve dus niet rechtsgeldig.

Toch jammer dat Omtzigt zo star in zijn overtuiging zit.

Feitelijk steunt hij nu een dictatuur en torpedeert de wensen van die kiezers die hem als de Messias zagen, om Nederland weer op een eerlijke en rechtvaardige manier om te bouwen tot een land van melk en honing.

Wat zijn er velen teleurgesteld en er rest nog maar een oplossing en dat zijn nieuwe verkiezingen zodat de burger nog beter kan aangeven wat we wensen.

Namelijk, eerst de zaken op orde hebben voordat we anderen gaan helpen.

De miljarden voor elders kunnen we in Nederland hard gebruiken om de problemen hierop te lossen.

 

Sjef Smeets

Vm. Raadslid- lid Korps Rijkspolitie – ondernemer en klooster-leerling

Onderzoeker

Columnist

Auteur

Innovator

Uitvinder

 

 

 

 

 

 

Terug naar boven