Anderhalve meter (1,5) waanzin

Anderhalve meter (1.5) waanzin.

Het Kabinet met daarin een zeker heer M. Rutte heeft bedacht dat we in een nieuw norm anderhalve meter van elkaar verwijderd moeten blijven. Het nieuwe normaal, Ziekmakend zoveel is helder.

Nu zal elke zichzelf respecterende psycholoog zeggen dat dit een ongewenste vorm van samenleven is. Juist in een tijd waarin te velen langs de kant lopen en geen warmte ontvangen gaat deze verdwaasde Kabinetsführer Rutte de nieuwe norm van anderhalve meter afstand in een wet vastleggen.

Je mag toch hopen dat er een opstand uitbreekt die voorkomt dat wij volgend jaar geen Bevrijdingsdag meer hebben te gedenken.

Is dit wat deze narcistische Premier verstaat onder 75 jaar bevrijding, namelijk het inperken van vrijheden.

Als hij zich inderdaad zo bekommert om het welzijn van onze ouderen, waarom heeft hij dan al zovelen verzorgingshuizen gesloten. Het is een grote drogreden die deze Minister-President gebruikt om een totalitaire dictatuur vorm te geven.

Kijk je nogmaals, zal het hier voor de lezer nog maar eens opnieuw schrijven, in 2015 hadden we 8600 en in 2018 hadden we 9400 doden. Toen heeft men niets gedaan, was een noodzaak van een alom economie vernietigende Lock down geen issue.

En nogmaals, hij heeft in zijn periode vele ziekenhuizen aan de grond van de afgrond gebracht die uiteindelijk failliet gingen.

In gedachten herdenken wij de faillissementen van o.a. de IJsselmeer ziekenhuizen met vestigingen in Dronten, Emmeloord, Lelystad en Urk. In gedachten herdenken we het heengaan van het MC Slotervaart. In gedachten herdenken we de aanstaande sluiting van het Bronovo ziekenhuis in Den Haag.

Vol weemoed herdenken wij dat in het jaar 2018 afscheid hebben genomen van 119.000 medewerkers die door overbelasting de zorg vaarwel hebben gezegd:

Zie de link

https://www.groene.nl/artikel/wie-luistert-er-nog-naar-de-verpleegkundigen

En dan komt een volksvreemde Premier ons opzadelen met een mensonterend systeem van de anderhalve meter, waardoor onze ouderen die in verplegingshuizen verzorgd worden en in een systeem van verzwaarde Ophokplicht hun laatste levensdagen periode moeten zien door te komen.

Bekijken we het nu eens van de kant van die ouderen. Ze zitten al vaak in de laatste fase van hun leven, worden helaas in zo ’n konijnenhok systeem geplaatst.

Mijn vader die 87 werd en altijd in de buitenlucht heeft gewerkt noemde het zo pragmatisch, ja Sjef zo gaat dat met ouderen die Nederland opgebouwd hebben, die stoppen ze veertien hoog in een kippen of konijnenhok. Mogen in de rij staan om hun behoeftes te doen. Hij had een enorm respect voor het zorgpersoneel in het tehuis waarin hij verbleef en probeerde niet te veel beslag op hen te leggen. Het zijn zo lieve meiden en dat voor een schamel loontje. Mijn vader werd op latere leeftijd rebels en zei: die nietsnutten in Den Haag presteren zovele malen minder, ouwehoeren er stom op los en hebben het meeste te makken inzake geld.

Het moet feitelijk andersom zijn. Kabinet en Kamerleden krijgen een loon van de verpleegkundigen en die verpleegkundigen het salaris van een Kamerlid.

Want de persoonlijke verantwoording die de meiden op de vloer dragen moet beter beloond worden, dan die klaplopers uit Den Haag, die zich voor alles kunnen verschuilen als het mis gaat. Hun salaris is onevenredig met hetgeen ze presteren.

Mijn vader bleek een groot intellectuele en pragmatische man te zijn. Had onder zijn klanten veel mensen die hem na zijn werk vroegen om te brainstormen vanwege zijn enorm goed inzicht in de wereld en economie c.q. levenswijsheid. Heeft vele hoofden van dienst in die tijd geadviseerd. Tegenwoordig heet dat dan CEO.

Terug naar de realiteit van de Bevrijdingsdag. Onze vrijheid wordt ingeperkt op oneigenlijke gronden. Gemanipuleerde cijfers van een RIVM bieden Rutte en zijn OMT team alle vrijheden om een onderliggende politieke agenda te gebruiken ten einde de samenleving te verarmen.

Een café of restaurant behoort gezelligheid uit te stralen en dat lukt pas als iedereen lekker op een kluitje zit. Wie heeft er geen arm om een schouder nodig, wie wil niet zijn vriend of familielid eens lekker aan de bar knuffelen als hij dat nodig heeft, omdat ze de ellende die Rutte aanricht niet meer kunnen verdragen.

Wie wil niet zijn gal eens spuien als ze over de landelijke politiek hun ongenoegen uitspreken en dan samen dat glas heffen, zodat ze de aangerichte politiek ellende even kunnen vergeten. Dat doe je niet met anderhalve meter afstand

Een samenleving die Rutte voorstaat is er een van een aantal Zombies, die elkaar aapachtig op afstand aanstaren.

Nederland recht uw rug en neem uw vrijheid terug, waarvoor velen hun leven gegeven hebben en die we nu al vijfenzeventig jaar koesteren.

Als die honderdduizenden doden die wij vandaag – Bevrijdingsdag – gedenken, onze lafheid zien, dan weent zelfs de aarde waarin ze liggen.

Laat Rutte ons niet van onze Vrijheid beroven. Onderneem actie.

Sjef Smeets

columnist

auteur

onderzoeker

innovator

Terug naar boven