mevr.mr Hoekstra van Vliet, kort geding

Mevr.mr. Hoekstra van Vliet, kort geding.

De wrakingskamer heeft deze dame in een zeer lastig pakket gebracht.

Op geen enkele betrouwbare wijze kan ze het ooit goed doen, tenzij zij een rechte rug heeft en dat aan het totale Nederlandse volk laat zien.

De groep viruswaanzin heeft de Staat gedaagd om alle verwerpelijke en onmenselijke maatregelen genomen bij de uitbraak van dit virus, per direct te stoppen.

In de zitting van 21 juni liet de landsadvocaat niets los en dat gebeurde laat in de middag dat Jaap van Dissel aan de Kamercommissie zei, wat de landsadvocaat weigerde te vertellen.

Nu heet zoiets vaak obstructie en dat is een kwalijke zaak in onze samenleving. Een samenleving waarin men prat ging op een voorbeeldige rechtspraak. Maar bleek dat de laatste tijd.

Te vaak en al zeker veel te lang gaat de Staat vaak als winnaar met de buit aan de haal. Voormalig professor hoogleraar Staats en Bestuursrecht mr. Twan Tak, heeft ook jaren in dit metier gewerkt. Hij zei vaak aan het begin van zijn college voor nieuwe rechtenstudenten het volgende: daar waar de Overheid vaak wint had de burger feitelijk 80 procent van die zaken moeten winnen. Is er dan feite van rechtspraak of vriendjesrechtspraak. Welke rechtspraak hebben we trouwens in Nederland waarin rechters op de loonlijst staan van diezelfde Overheid.

Voordeel van dat wrakingsverzoek was dat meneer van Dissel wel cijfers noemde inzake het corona virus.

Het bleek dus geen killervirus, dat is duidelijk als blijkt dat het sterftecijfer zelfs vele malen lager is dan tijdens de griepperiode van 2018.

Dit is voor mevrouw Hoekstra van Vliet beslist een eyeopener.

Daarboven op komt nog eens het feit dat de landsadvocaat bewust de rechtbank heeft misleidt.

Stel nu dat deze rechter mevr. Mr Hoekstra van Vliet de Staat in het gelijk gaat stellen, dan is ronduit duidelijk dat er in Nederland geen eerlijke rechtspraak meer bestaat. Dat het meer een, wat wilt u horen beste politici en dan regelen we dat gewoon.

Neemt zij haar taak naar behoren serieus dan is er maar een uitspraak en dat is de Nederlandse Staat veroordelen voor misleiding van de rechtsgang. Daaraan gerelateerd worden de eisers in het gelijk gesteld.

Mocht deze rechter dat niet doen, dan is de hoon voor de rechtspraak nog nooit zo groot geweest en maakt men de Nederlandse bevolking grimmig.

In deze penibele situatie waarin het land verkeert is wijsheid een groot goed.

Je zou het een Salomonsoordeel kunnen noemen. En dat gaat het ook worden, ongeacht wie wint.

Wint de Staat, dan zal er veel reuring ontstaan onder de bevolking. Wint de burger dan krijgen we hopelijk ons matige vertrouwen in de rechtspraak wellicht weer terug.

Rechters staan vaak midden in de samenleving of althans behoren daar te staan. Als mevr. Mr Hoekstra van Vliet daadwerkelijk iets om haar omgeving geeft en er zorg voor draagt dat we een solide samenleving weer terugkrijgen, dan is haar uitspraak een om in te lijsten en zal ze de boeken ingaan als die rechter met durf en onafhankelijkheid.

Zo niet, dan is de democratie met goedkeuring van de politiek verworden tot een wet-spraak, waarin het recht krom is.

Ik hoop dat deze dame het enige juiste doet voor haar medeburgers en dat is toekennen van de wensen van de eisers.

Ik wens haar veel wijsheid toe, maar vooral een rechte rug.

Sjef Smeets

Columnist

Auteur

Onderzoeker

Innovator

Terug naar boven