TAAI TAAI TANIC

Sinterklaas gespeeld door Buuttereedner / Tonproater Jan Geeraerdts kwam met zijn boot aan in Roermond. Zijn Boot de “Taai taai tanic” was een wankelbootje en zijn paard niet beter. Een scharminkel was het: een wit getexte bruine merrie met een doorgezakte rug.

Ook ditmaal komt Sinterklaas weer in Nederigland aan. Want zie, voor de verkiezingen van 22 november komen de landelijke bekende politici weer prietpraat houden die Sinterklaas al zo vaak heeft gehoord. De beloftes zijn wederom spraakmakend en men overtreft elkaar in beloftes. Nu is de Sint een goedgelovig man, maar zoals altijd kent hij de leugenaartjes nog van vroeger toen deze “Praatjesmakers” als dusdanig bekend stonden.

Ook hij kende Markje als een stout jongetje dat van één LEUGEN niet het schaamrood op de wangetjes kreeg. Dan Hugootje die al op de lagere school bekend stond graag met leuke gymschoentjes te komen opdraven om daarmee de aandacht af te leiden van zijn grote probleem: “De Waarheid”. Met een geintje en een grolletje trapte hij altijd een lolletje, maar van enige inhoud was zelden iets te bespeuren.

Sinterklaas had over dit persoontje al vaak met Strafpiet overleg gepleegd om Markje en Hugootje in het gareel te krijgen, echter Sinterklaas had de ijdele hoop dat beiden zouden verbeteren, en die hoop bleek na vele jaren totaal vervlogen. Dan de Taai taai tanic, het schamele bootje van de Sint. Dit schip bleek in een bepaalde nacht te zijn weggehaald om als ngo-boot overdag rijke economisch vluchtelingen voor de kust van Libië personen op te halen die totaal geen geloof hebben in Sinterklaas, maar wel naar de pakjesavond in Nederland wilden gaan om daar een: huis, een uitkering, een vakantie naar het ontvluchtte land, een gratis rijbewijs van de gemeente, volledige uitzet en inrichting van hun huis van de goede Sint te krijgen. Och wat waren ze blij met onze Sinterklaas. Een echte vriend en een goedgelovig man, die Sint.

Kijk ik naar diverse debatten dan zie ik telkens dezelfde koppen en binnen 5 minuten heb ik van het theater meer dan genoeg. Wij burgers weten zo ongeveer wel weer hoe dan weer massaal bedonderd worden.

Dertien jaar Rutte heeft ons land in een samenleving veranderd, waarin het polariseren als eerste door de overheid werd gebezigd. Nu worden we met spotjes lastiggevallen omdat polariseren te stoppen. Hoe ziek ben je dan als overheid.

De lijsttrekkers proberen elkaar met slagzinnen onderuit te halen en elkaar af te zeiken. Zie daar ons parlementair niveau heden ten dage.

Dan hebben we weer het kleutergedrag van “wie met wie wil spelen “ en dat zou anno 2023 toch echt niet meer mogen. Vaak hoor je dat naar rato van het aantal zetels er regeringsverantwoordelijkheid moet komen. Het uitsluiten van partijen daar zou de doodstraf op moeten komen, want per slot van rekening betalen we allemaal aan die “poppenkast” mee. Geen enkele partij mag genegeerd worden of worden uitgesloten van deelname aan een landsbestuur.

Laten we de pseudo volksvertegenwoordigers maar eens wijzen op hun of haar zieke rol in het landsbestuur. Want zodra je bepaalde partijen uitsluit moet je zelf van het toneel worden weggevaagd. Dan ben je geen teamspeler maar een narcistische zieke geest met totaal geen verantwoordelijks gevoel. Ho, zult u zeggen, dat is toch niet mogelijk.

Dan is mijn vraag leg me eens even uit waarom niet, want waar een wil is, is een weg. Die leden van alle partijen hebben toch de wetenschap in pacht, althans dat denken ze.

De burger denkt daar totaal anders over. Nu wordt om het hardst geschreeuwd dat de heer Omtzigt hom of kuit, of klare wijn moet schenken i.v.m. zijn positie als mogelijke Minister-president. Hij heeft gelijk want Rutte heeft de democratie totaal vermoord en de ellende die hij heeft veroorzaakt is desastreus. Als je dat normaal vindt en denkt dat niemand Rutte kan opvolgen, dan zijn we niet alleen een arme maatschappij maar als burgers vraag je je af of Rutte nou zo geweldig was. Niet dus, want wat die een ellende heeft veroorzaakt is hemeltergend.

De heer Omtzigt mag/moet gewoon als het wel meest sterke Kamerlid doen wat ie moet doen en dat is het Kabinet controleren c.q. op de “saeck” passen. opdat we niet weer waardevolle bestuurlijke jaren laten versloffen voor het gewin van enkelen.

De Titanic of wel de Taai Taai Tanic van de Sinterklaas van Jan Geeraerdts kennen we allemaal als dat schip dat niet kon zinken, en dat is exact wat er met de politiek is gebeurd in Nederland. Burgers dachten dat we het beter zouden krijgen met de Eu – NAVO – WEF en dat het voorspoed zou brengen, maar het tegendeel is gebeurd en we verzuipen met zijn allen. De Taai Taai Tanic werd gebruikt om asielzoekers per boot naar Nederland te halen. Die werden wel met allerlei cadeautjes verwelkomd, terwijl de ouderen die ons land opgebouwd hebben in krotten mogen wegrotten in de koude gebouwen waar de kachel op verzoek van de regenten op nul bleef staan. Wel aan Duitsland ons gas voor een zak pepernoten verkocht, maar ervoor zorgden dat eigen burgers goed gedijen, dat is onmogelijk gebleken. Schandalig voor een land als Nederland.

Vervolgens lezen we in de media dat de vele zonnepanelenparken een dikke winst oplevert voor buitenlandse partijen. Hoe ziek ben je als overheid om dit toe te staan. Dat derden zich verrijken over de rug van de inwoners van een land: zie link https://www.nrc.nl/nieuws/2023/11/05/belgen-duitsers-chinezen-portugezen-allemaal-verdienen-ze-aan-berkellandse-zonnestroom-a4179801

Als de burger exact wist wat er speelde en de beerput volledig openging, dan was het land te klein om te vluchten als Minister.

De Sinterklaas van Jan ziet met lede ogen aan dat Nederland geen oord is van welbehagen, en rechtvaardigheid is verdwenen net zoals de Titanic ooit verloren ging.

Taai Taai Tanic, synoniem van een politiek falend Nederland.

Sjef Smeets

Columnist

Auteur

Onderzoeker

Innovator

Vm. raadslid – lid Korps Rijkspolitie – ondernemer en klooster leerling

Terug naar boven