BOERENBEDROGen

BOERENBEDROGen

Geachte kamerleden

CC: lezers en media.

Boerenbedrog noem ik het. Echter het zijn de boeren die bedrogen uitkomen.

De media fulmineert over de acties die de boeren in zowel Nederland als daarbuiten ondernemen.

Bij de boer is de maat meer dan vol.

Als de media, hetgeen Wilders voorstelt, in hun bestaan bedreigd worden en hun werk niet meer kunnen doen, laten zij zich dan zo gewillig afslachten, zonder op de barricades te gaan en te vechten voor hun boterham.

Maak u niet druk beste lezer, ook dan hebben we een revolte. De eenzijdige voorlichting van de media, maakt dat de Nederlandse bevolking een totaal verkeerd beeld hebben van de agrarische  sector.

Echter de burgers zien nog niet in volle omvang waar het spel toe leidt.

Zoals in het boek “Vierde Tirannie” geschreven door de oud-rechter Mr. A.B.H.M. Barend van Thiel het zo mooi omschreef: 80% van de mensen is een Deugmens, slaafs gehoorzaam aan de overheid.

Een lezenswaardig boek die elke burger zou moeten lezen, opdat de slapende oogjes wakker worden.

Ik heb een zeer gevarieerde werkervaring doorlopen. Tot vier jaar geleden reed ik ieder weekend als parttime hobby chauffeur, opdat de professionals in het goederenvervoer ook een weekend vrij waren. Een uitzonderlijk fijn bedrijf en een bazin die de Prijs voor “Beste Werkgever “meer dan waard was.

Reed op de zater- en zondag met een 50 tonner naar boeren in zowel Duitsland-België en Nederland. Als voormalig industrieel ondernemer – periodiek bedrijfsadviseur, kon ik daardoor heerlijk in de keuken kijken van veel aardappeltelers.

Zwaar medelijden had ik met ze. Voor dag en dauw op en vaak tot in de ochtenduren s ’anderdaags in de weer voor de oogst, of voorbereidingen daartoe. Tijdens de zaai-periode nachten doortrekken om op tijd het zaad in de grond te krijgen. Dat is ook nog eens aan overheidsregels gebonden. Feitelijk te zot voor woorden.

U mag weten dat de aardappelteler een bodemprijs moet hebben van ± 12 cent per kilo om uit de kosten te komen. Een gedeelte wordt op contract (wurgcontract) verkocht aan de patatbakkers of tussenhandelaren, om de kosten gedekt te krijgen.

Een ander deel probeert hij op de vrije beurs te verkopen, om daarmee enige winst te boeken.

Een van mijn laatste ritten was naar een aardappelteler in mijn omgeving.

Hans de zoon van de oude eigenaar Wim, was zwaar over de rooie want zijn voorraad had hij moeten verkopen voor amper 3,5 cent per kilo. De kwaliteit wordt op termijn minder en dan moet je verkopen anders kan het zo naar de stort of wordt varkensvoer.

Medelijden had ik met ze, met Wim en Hans. Naam bekend bij deze schrijver en voor diegene die onderzoek willen doen mag u contact met me opnemen. Dan probeer ik een gesprek te regelen om U de harde waarheid te leren kennen.

Zei waarom ga je niet bij de plaatselijke winkelier aan de kassa zitten of wordt chauffeur, dan heb je minder stress en veel meer in de knip. Echter het landbouw bloed zit in hun aders en het is hun trots te na om te erkennen dat ik gelijk had. Het is HUN LEVEN, hun doel in deze maatschappij. Mensen aan het eten te houden. Dat is menigeen in Nederland vergeten.

Zonder Boer, Geen Voer.

Velen ROEPTOETEREN dat boeren miljonair zijn. Maar is dat wel zo, klopt dat wel.

Op de keper beschouwd is maar twee -2-  procent van de boeren onafhankelijk van een bank. 98% heeft een krediet van een bank nodig om te kunnen werken.

Dan het fabeltje dat aan grote tractoren kleeft. Heeft u een idee wat een grote landbouwtrekker kost.

Er wordt voor zware machines makkelijk 150.000 euro betaald.

Als u een combinatie op een land ziet die bijvoorbeeld aardappels rooit dan staat daar met gemak een investering van bijna of zelfs meer dan één miljoen € 1.000.000.- euro. Schrikken?!

Een goede kennis van me is een agrariër die bij die 2 procent behoort. Kwam jaren geleden op zijn bedrijf voor een bakkie leut en vroeg waar zijn je koeien. Verkocht Sjef. Als ik bij de melkprijs ook maar een halve cent moet bijleggen, dan gaat het vee de deur uit. Ik werk niet voor de Rabobank. Ben niet achterlijk.

Kijk dat is het verschil. De meeste boeren zuchten onder de tucht van de markt, door grootwinkelbedrijven of mannen zoals de groten uit de Zuivelindustrie.

In de jaren ’60 werden de boeren door oud-Minister Mansholt gevraagd meer te produceren en de Boerenleenbank zou de boeren het geld aan hen lenen. Menig boer trapte in het systeem en de afhankelijkheid aan een bank nam toe.

Een Oom van me (Ome Wiel) die in het Noord-Limburgse asperge en champignon teler was, was verdomde helder.

Sjef, de letters van de Rabo staan voor:  “Ruimt – Alle – Boeren – Op “ en zo geschiedde. Ik was toen 10 jaar, dus al 62 jaar geleden. Nu staan banken samen aan het front om alle boeren in Nederland op te ruimen en plaats te maken voor kunstmatig geproduceerd voedsel.

Nou u mag van mij als “ Deugmens ” die troep wel vreten. Ik kweek zelf mijn eten wel, als hobby kweker. Kijk voor alle helderheid eens naar de samenstelling van menig supermarkt product en welk een rommel er wordt bijgevoegd.

Beste lezer, ik zou van deze column een boekwerk van kunnen maken. Maar trek de stoute schoenen zelf eens aan vraag aan een boer hoe hard hij moet werken en wat zijn inkomen is. Hoorde gisteren dat een boer circa € 80.000 euro aan inkomen heeft, nou dat is dan een rijke boer hoor. Ken er zelfs een -varkenshouder- waarvan de vrouw van hem op kantoor moet gaan werken, omdat ze anders niet rondkomen.

Stop met het geloven van de media en de overheid en doe zelf een onderzoek.

In het kader van de door het WEF gewenste “The Great Reset” worden boeren onteigend en voor een habbekrats afgekocht. Krijgt circa € 3,50 per vierkante meter, maar de grond wordt aan projectmakelaars voor vele honderden euro doorverkocht.

Boeren onteigenen moet conform tegen de voor bewoners van de nieuwe huizen te verwachtte grondprijzen betaald worden.

Dus geen € 3.50 per vierkante meter, maar zeker € 300 tot € 500 euro per vierkante meter.

Laat boeren maar zelf als projectmakelaar gaan werken, dan zien ze dat hun grond goed wordt benut.

Trek uw stoute schoenen aan en ga de Boer op en luister wat ze te zeggen hebben. Maar stop als Deugmens een kakelende media en een achterbakse overheid te geloven. Doe uw huiswerk en betrek alle mogelijke informatie die u in zowel reguliere als alternatieve media kunt vinden.

Een overheid die weigert om WOB verzoeken te honoreren. Die via uw belasting-geld de boetes betaald omdat een rechter dat heeft bevolen.

Als u dat weigert, openheid van zaken,  gaat u achter slot en grendel.

BOERENBEDROGen

Als u over een aantal jaar krekels en dergelijke moet eten zult u terugdenken aan een heerlijke gehaktbal of biefstuk.

Sjef Smeets

Columnist

Auteur

Onderzoeker

Innovator

Vm. raadslid – lid Korps Rijkspolitie – ondernemer en klooster leerling

 

 

 

 

Terug naar boven