De Dommen Mensch

De Dommen Mensch.

Het is niet wat u denkt, en wat u denkt is het niet.

Waarom schrijf ik bewust De Dommen Mensch.

Hoe lang laten wij ons nog besodemieteren door een Kabinet c.q. politiek die constant en overal leugens verkoopt en zaken beter voorstelt dan ze feitelijk zijn.

Eerst de leugens over verdwenen bonnetjes ten tijde van Opstelten en Co.

Nu weer door het PBL, dat de kosten te “ vergroenen “ voor de huishoudens weer duurder blijkt uit te vallen. Zelfs meer dan 40 procent.

Daarnaast nog die volstrekt idiote klimaat-stellingen waarbij het RIVM bewust zaken slechter voorstelden dan ze feitelijk zijn. Stikstof – PFAS  en de Co2 manie zijn uitgevonden om de burger weer om bijdrage te vragen van speeltjes voor ambtenaren.

Dan is het om te janken dat een vertegenwoordiger van het PBL zegt dat dit weer een leermoment voor de organisatie is. En dat zijn allemaal hooggekwalificeerde managers en leiders die feitelijk een enorm brevet van onvermogen etaleren. Je schaamt je toch als burger dat een dergelijk instituut zoveel onkunde vertoont.

Maakt een burger deze fouten dan is dat keiharde fraude, maar als de Overheid dit doet heet dat “Leermomenten “. Dan vraag je je weleens af, wie heeft er nog op school gezeten en zelf heeft leren nadenken. Laat helder zijn dat ik niet de slimste ben, maar wellicht wel iemand die ze op onze opleiding destijds hebben leren nadenken.

Recentelijk heb ik alle Kamerleden een artikel gestuurd waarin ik een stel vragen publiceer en dat gepaard gaat met wel 30.000 onnodig overleden landgenoten.

Het Kabinet houdt de farmacie de handen boven het hoofd en betaalt astronomische bedragen voor medicijnen die in een eerder stadium bijna gratis waren.

En toch gaan we straks weer stemmen en trappen dan weer in de vele mooie en zoet gevoosde liedjes van de “Democratie “. Iets dat en wat D66 geniepig heeft verwijderd.

De naam van D66 zou geschrapt moeten worden in het register omdat zo goed als alles niets met democratie te maken heeft. De D van D66 zou feitelijk kunnen staan voor dictatuur.

U mag van me weten dat ik blij ben 68 jaar jong te zijn. Ik zal de ellende van een totaal uit de hand gelopen immigratie amper meemaken.

Waarin onze dames, ook die op het platteland, te maken krijgen met ongewenste gedragingen van immigranten die dit land de kloten opjagen.

Als het Kabinet de illegale asielzoekers niet eens kunnen terugsturen, wat beteken je dan voor je burgerbevolking. Wilt u als burger een nog groter bewijs van onvermogen en een extreem falend Kabinetsbeleid.

Ik zal het hier proberen duidelijke te maken waar deze politieke dwaling toe leid.

Als we met 50 personen een pot te verteren hebben ter grootte van 1000 euro dan heeft iedereen € 20.- in de knip.

Als ik door de toename van immigranten, die op alle vlakken zowel mentaal, als cultuur en daarbij de normen en waarden te kort komen, we ineens met 100 personen zijn die die 1000 euro heeft te verdelen, dan heeft ieder nog maar € 10 euro in de knip.

Komen er per jaar 50.000 migranten bij dan wordt de spoeling dunner. Daar behoeft u geen wetenschapper of hoogopgeleide academicus voor te zijn om te begrijpen dat dit geen houdbare kaart voor de toekomst zal zijn.

En dan wil een D66 meer werkmigranten naar Nederland halen, terwijl we een arsenaal aan potentieel thuis hebben zitten die niet geprikkeld worden. Ga beroepen eens naar behoren betalen en we hebben teveel werknemers.

Is dat waar onze ouders zich het schompes voor hebben gewerkt.

U mag het mij kwalijk nemen anderen als dom te bestempelen, het zij zo.

Maar probeer de zaken eens te helder in kaart te brengen en laat u niet door de media en politiek zand in de ogen strooien. Wordt wakker, Klaas Vaak, is het land uit.

Sjef Smeets

Columnist

Auteur

Onderzoeker

Uitvinder

Innovator

Terug naar boven