De gekken geloven.

Derde dinsdag van september is bij uitstek de dag van de leugens en bedrog.

De politiek belooft veel en de gekken leven in vreugde over zoveel mooi beloofde veranderingen die aanstaande zijn. De realiteit is echter dat van alle beloften zelden iets uitkomt. Wat is het toch dat de burger dit zo lijdzaam ondergaat en er niets tegen doet.

Kijken we alleen al naar de afgelopen tien jaar dan zien we dat de koopkracht is teruggelopen van 52 naar 45 procent. Maar feitelijk is uw koopkracht veel harder achteruit gegaan. Want de lokale belastingen, die worden vaak in de begroting niet meegenomen. De ziektekostenpremie gaat weer enorm omhoog. De pensioenen worden niet geïndexeerd c.q. verhoogt, maar gaan gekort worden.. Dan worden de mensen in de sociale huursector jaarlijks weer op een prijsstijging getrakteerd en ga zo maar door. Wanneer stopt de ellende eens die de politiek veroorzaakt.

Ik kan me nog herinneren, dat is circa tien jaar geleden, dat er een gedeeltelijk nieuw belastingstelsel kwam waardoor de Kamerleden maandelijks 160 euro minder in de beurs hadden. Daar waar de burger nog steeds hoopt een gelijke behandeling daar lachten de Kamerleden ons uit. Het Kamerdebat daarover was binnen twee uur klaar en de Kamerleden kregen een compensatie waardoor die 160 euro er weer kwamen.

Onderwijzers klagen over een te laag salaris. Politieagenten riskeren voor een ampele beloning hun leven. Wordt het niet eens tijd dat we de Kamerleden naar huis sturen met een uitkering op bijstandsniveau. De mensen die in de zorg werken lopen tegen een berg bureaucratie aan en daarvan verwacht men van dat ze voor een schamel loon levens redden.

U bent gek als u dit nog langer accepteert.

Sjef Smeets,

columnist

auteur

onderzoeker

uitvinder

innovator

Terug naar boven