Journalisten als gedrags-politie

Journalist als gedrags-politie.

 

Afgelopen weekend zagen we hoe diverse kerkgangers opgewacht werden door journalisten. Dat gebeurde in de plaatsen Urk en Krimpen a/d IJssel.

 

Dat journalisten willen vastleggen dat daar zaken gebeuren die misschien niet verstandig zijn valt nog te begrijpen.

Echter de mensen een microfoon voor de neus houden en vragen of ze dit verstandig vinden is een brug te ver.

 

Deze kerkgangers vertrouwen meer op hun God, dan op Rutte met zijn overwegend domme besluiten.

 

Volgens de leer liegt de Heer nooit en heeft alle inzichten.

 

Daarentegen liegt Rutte heel het Nederlandse volk voor en komt er ook nog maar eens mee weg. Dan is de menselijke vraag, op wie vertrouw je het meeste. En deze kerkgangers vertrouwen op hun Heer en niet op Rutte.

 

Breng toch maar even in uw herinnering van de persconferentie van 6 augustus 2020 waarin Rutte zegt dat hij niet de macht heeft om mensen te dwingen mondkapjes op te doen en naar zijn BEFEHLEN te luisteren. Zie link: https://www.youtube.com/watch?v=wHFxmdr5VPw&t=2911s en dan luisteren naar zijn betoog op de tijdslijn 27.15 minuten.

 

Hij heeft de macht niet en we zijn ook geen dictatuur zegt hij letterlijk. Maar dit Kabinet gedraagt zich wel als een alleenheerser ofwel in de volksmond een dictator genoemd.

 

Journalist als gedrags-politie….

 

Dat er diverse journalisten in een handgemeen zijn verwikkeld geraakt is hun eigen schuld. Deels schaadt je hun privacy van de kerkgangers door ze zeer herkenbaar in beeld te brengen.

Maar voornamelijk dat je een rustige kerkgang onmogelijk maakt, en daar zitten die mensen niet op te wachten, om door op rel beluste journalisten een hengel-microfoon onder je neus gedrukt te krijgen.

 

In dit geval had de politie moeten optreden en een vrije doorgang van de kerkgangers moeten garanderen. Maar nee, de riool journalisten kregen alle ruimte om de zaak te polariseren. Men werkt enorm mee om in Nederland twee kampen tegen elkaar op te zetten. En de massa gaat daar ook nog eens in mee.

 

Het ware beter geweest dat die journalisten zich meer gaan bezighouden waarom het RIVM, de IGJ de NHG etc. de alternatieve medicatie verbieden, en deze instituten eens gaat onderzoeken en de regering ter verantwoording gaat roepen, waarom ze het gebruik van hydroxychloroquine en andere zaken niet objectief beoordeeld hebben.

 

Er is geen enkele journalist geweest die deze zaak eens objectief heeft bekeken.

En dat is niet eens moeilijk, want steeds vaker blijkt dat het Zelenko protocol medicatie prima werkt en als men het toepast in de Eerstelijns er niemand of amper iemand in een ziekenhuis was beland.

 

De genocide die het Kabinet heeft veroorzaakt, door het verbieden van voornoemde medicatie is stuitend en hemeltergend. Dan is het beter je geloof in de Heer te stellen, zullen deze kerkgangers hebben gedacht

 

Je krijgt toch zo langzamerhand echt het gevoel dat de jaren “30 weer herleven en we groepen krijgen die slaafs achter “Den Fuhrer Rutte “ aanlopen en mensen die zich op basis van het gezonde verstand daartegen zijn.

 

Als u eerder in de week de media had gelezen, had u kunnen vernemen dat diverse kerken en kerkgangers ook door fanatici werden bedreigd.

 

Je moet Rutte wel “ de egards “geven dat hij de ooit zo redelijke mooie homogene Nederlandse samenleving, volledig tegen elkaar heeft opgezet. Daar mag hij wel trots op zijn dat dit zijn verdienste is.

 

Een tip voor de redacties van de riooljournalistiek, ga eens langs bij wat Moskeeën waar ook mensen naar hun gebed gaan. Maar daar moet/mag u op last van het gezag niet naar toe, omdat het anders weer als discriminatie wordt neergezet en daaraan wil het journaille zich niet aan branden.

 

Zelf als columnist meegemaakt dat mijn redacteur bij de burgemeester op het matje moest komen, omdat mijn columns de Burgemeester niet welgevallig waren.

De redacteur werd gezegd, stoppen met de column of we zetten de advertenties die de gemeente wekelijks publiceert stop en gaan naar een ander.

 

Mijn redacteur gaf gehoor aan de oproep en we stopten met de column. Als ik redacteur was geweest, had ik dat verhaal per eerste editie naar buiten gebracht om aan het volk te laten zien welk dictatuur we toen al hadden.

 

Zodra journalisten alleen nog maar aan de leiband lopen bij de politiek is het verval een feit en de democratie gevormd tot een dictatuur.

 

Journalist als gedrags-politie.

 

Sjef Smeets

 

Columnist

Auteur

Onderzoeker

Innovator

 

Vm. Raadslid – lid Korps Rijkspolitie – Ondernemer en klooster leerling

Terug naar boven