Klappen voor de zorg

Klappen voor de zorg.

Was het onze opperleugenaar Mark R. die tijdens een debat in de 2e Kamer de mensen in de zorg bedankte, of was het zijn tweeling-broer die theater speelde.

Pseudo geëmotioneerd sprak hij de woorden dat we respect en waardering moesten hebben voor al die  – HELDEN – in de zorg.

De dag erna klapte Nederland massaal voor onze zorghelden. Ik kon er helaas niet aan meedoen, omdat ik aan de tronie van onze premier kon zien dat hij het niet meende. Natuurlijk zal hij het ontkennen, zoals gebruikelijk. Als een volleerde acteur pinkte hij een traantje weg, ofwel huichelachtig gedrag.

Laat onverlet dat ik de verpleging en verzorgende enorm dankbaar ben voor hun inzet. Het zijn vaak heel betrokken mensen die iets voor een ander over hebben en soms meer doen dan ze eigenlijk mogen kunnen. Alles ten dienste van de patiënt, chapeau. Jullie zijn geen HELDEN, maar Sterren aan de Hemel, die stralen van zorgzaamheid.

Er zou een eenmalige beloning komen van meen ik duizend euro, maar de belastingdienst kraaide er gelijk over heen dat het wel belast werd.

Dan krullen je toch de tenen over zoveel misselijkmakende walging.

Zetten deze mensen zich in voor hun medemens en dan worden ze dan ook nog gestraft door diezelfde overheid.

Ik geef het je toch te doen. Er komt een patiënte op je afdeling en dan blijkt achteraf in het behandelproces dat niet de corona de doodsoorzaak is geweest maar een verkeerde behandeling van de patiënt. Trof een al wat oudere verpleegkundige tijdens het wandelen met de hond en die sprak me aan over het corona gebeuren.

Sjef, ze doen het verkeerd maar je mag er niets van zeggen. Extra zuurstof is de doodsoorzaak van veel ic-patiënten die onder de noemer corona doodgaan.

Zeg je er toch iets van, dan ben je die domme verpleegkundige, weliswaar meer ervaring dan menig arts, omdat ik al bijna veertig jaar in de verpleging en ic intensief werk.

En laat helder zijn dat juist door die enorm vakkundige ic-verpleegkundige ik deze stukjes nog kan tikken. Had het aan de cardioloog gelegen dan was ik al sinds 2010 niet meer op deze planeet. Met dank aan Mariëlle en Marcel geweldig kundige IC-verpleegkundigen en betrokken mensen die oog hadden voor de patiënt (mij) en niet voor de protocol bureaucratie.

Dat klappen voor de zorg heb ik in stilte gedaan en mede aan Mariëlle en Marcel gedacht, daar heb ik geen om aandacht eisende premier der Nederlanden voor nodig. Zonder hun inzet, zat ik nu Hemelse artikelen te schrijven.

Deze zogenaamde staatsman MR, draait en verdraait de waarheid waar hij kan en de leugen is sneller uit zijn mond te horen dan de bliksem in je woning inslaat.

Dan zie je dat de 2e Kamer vindt dat er een extra beloning voor het verplegend personeel tijdens de corona op zijn plaats is. Maar oeps, opeens waren de Kamerleden van de coalitie verdwenen.

Daarmee torpedeerde men een stemming die het direct mogelijk maakte een tegenprestatie te geven voor hun enorm sterke en daadkrachtige inzet. Hoe schoftig om dan te zeggen dat het aan de cao-tafel behandelt moeten worden, hoe ziek kun je als politicus en Kabinet zijn, hoe huichelachtig. Eerst om dankbaarheid te tonen en Nederland op te roepen te applaudisseren en ondertussen kruis je de vingers achter je rug en denkt, die heb ik weer voor de gek kunnen houden.

Van alle betrokken bij de coalitie betrokken Kamerleden, bleef er maar eentje zitten, Pieter Omtzigt. Een vent met een rechte rug en de juiste normen en waarden in zijn menselijk pakket. De rest straalde vol in lafheid en weke ruggen. Bah bah, bah.

En dan lees je de dag erna dat een zekere heer Jetten zich schaamde voor deze manoeuvre. Zijn karakter is beter te omschrijven, geplande pandemie.

De heer Wilders verwoordde het duidelijk: wel honderden miljarden naar Frankrijk- Italië en andere EU landen, maar je eigen volk belonen voor hun inzet is niet mogelijk, omdat er geen geld voor is. Mag ik toch even kotsen.

Als u mij vraagt of ik een stemadvies voor de komende 2e Kamerverkiezingen van maart volgend jaar hebt, dan is mijn vraag helder: hoelang geloofd u nog in het sprookje van dit ronduit dictatoriaal opererend Kabinet.

Elke ploeg die nu in de coalitie zit of daar steun aan geeft mag u van mij vermijden.

Dan blijft er niet veel anders over dan een stem op de heren T. Baudet en T. Hiddema.

Die strijden nog voor transparantie en voor gelijke beloningen van ieder die zich inzet.

Die behartigen nog de wensen van de Nederlandse bevolking. U kunt met uw stem in maart volgend jaar, een grote schoonmaak houden in de Nederlandse politiek.

Mooiste zou nog zijn een democratisch bestel op basis van een periodiek bindend referendum, waarbij u op elke gewenst tijdstip zelf een zaak kunt aandragen.

Dat is pas een echte democratie. Wie dat organiseert heeft mijn stem. Niet eenmaal in de vier jaar een stem uitbrengen, maar wanneer het nodig is en de bevolking erom vraagt.

Klappen voor zorg, het is maar hoe je het leest.

Sjef Smeets

Columnist

Auteur

Onderzoeker

Innovator

Terug naar boven