Lodewijk Asscher

Lodewijk Asscher.

Ook zo genoten van de PvdA leider. Ik wel, heerlijke onzin.

Er was een congres en er werd gezinspeeld om een fusie van Groen Links, de SP en de PvdA. Nu lijkt me dat iets wat te overdenken valt.

Maar ach, die egootjes toch. Lodewijk wil dan wel de beoogde premier worden en Klavertje wordt loopjongen bij Lilian.

Dan roeptoetert Lodewijk dat hij niet met het Forum van Democratie wil samenwerken omdat die burgers en groepen stigmatiseren. Oeps wat doet die Lodewijk nou toch, die stigmatiseert niet alleen een zekere heer Baudet, maar ook de kiezers die op het FvD hebben gestemd.

Was het niet juist de PvdA die ten tijde van Pim Fortuyn die man stigmatiseerde waardoor hij door een kogel om het leven kwam.

Daarnaast riep hij dat de PvdA ook nog eens gek gaat doen, ze gaan winnen.

Poeh, poeh, het land hebben ze al sinds de jaren ’80 naar de kloten geholpen, om nieuwkomers geen verplichte cursus Nederlands te geven. Juist de PvdA heeft voor een eclatante tweedeling in onze samenleving gezorgd.

Loop je nu als oudere op straat dan hoor je nog amper behoorlijk Nederlands.

Maar laten we het nu eens anders gaan doen en dat kan makkelijk.

Elke partij krijgt naar rato van het aantal zetels een bestuursbevoegdheid.

Ongeacht hoe groot of klein. Je zou aan een kiesdrempel kunnen denken. Wenselijk

Men dient samen te werken en er worden geen groepen meer uitgesloten. Dan kunnen we na een bepaalde periode zien wie het goed doet, of er alweer Kampioenen der Onkunde zich gemanifesteerd hebben.

Hetgeen Lodewijk voorstelt lijkt me prima, niet samenwerken. Hij verlaagt zich weer tot een kleuter die niet met andere vriendjes wil spelen, hoe ziekelijk, hoe zielig.

En dit soort pseudo volwassenen zijn onze Volksvertegenwoordigers, om te janken wat een dom schouwspel.

Echter het zou me niets verbazen dat de Nederlandse kiezer het wel heeft gehad met deze man. Altijd halfgesloten ogen, wazige uitspraken die de realiteit geweld aandoen.

Met Lodewijk als kartrekker wordt het een leuk schouwspel om straks na de verkiezingen achteraf te tellen hoeveel zetels ze onder Lodewijk hebben behaald.

Gezien zijn uitstraling zal het 5 zetels zijn.

En dat is feitelijk al enorm.

Sjef Smeets

Auteur

Columnist

Onderzoeker

Innovator.

Terug naar boven