MEDIA DEBAT ZIEKTE

Media Debat ziekte.

Met de verkiezingen in aantocht zie je dat de media zich in vele bochten wringt om te behagen. Er worden diverse debatten gevoerd om de kijker te beïnvloeden om op een bepaalde partij te stemmen.

Diverse lijsttrekkers gaan met elkaar in debat en vaak verzandt het in moddergooien en elkaar de maat nemen. Het spel uit de 2e kamer gaat verder. Daarnaast is er een gespreksleider die al niet onafhankelijk is of zich dusdanig gedraagt. Afgelopen zondag 22 oktober ook een debat in College tour. De deelnemende leiders van vier partijen kregen een podium om hun verhaal te doen.

Dan ontstaat de vraag, waar zijn de andere 19 partijen die ook mee doen aan de verkiezingen van 22 november. Hebben de kleintjes dan geen recht op zendtijd en een stevig debat. Hier begint feitelijk al het polariseren hetgeen we juist niet willen. Maar de media is een echte voorloper van het polariseren, want als je in peilingen bijna steevast BvNl niet vernoemt in je polls dan ben je als media een verknipte narcistisch groepje personen die hun vak niet juist toepassen. Het gaat er juist om, om andersdenkende personen ook een platform te geven om hun stellingen te verwoorden.

Maar als je steevast weigert om een bepaalde groep aan het woord te laten komen, dan ben je als media totaal ongeloofwaardig. Journalisten waren vroeger de aangewezen personen om de waarheid boven tafel te krijgen. De huidige generaties journalisten zijn een verlengstuk van het narratief beleid van de Overheid. Je proeft ook de voorkeur van een presentator ten aanzien van een beoogd leider van ons land.

Nee, van een onafhankelijk debat is totaal geen sprake meer. Dat resulteert dan ook bij een hoop mensen dat men die debatten aan zich voorbij laat gaan, want het is telkens een slaapverwekkend proces waar je naar zit te kijken.

Van objectiviteit is geen sprake meer, dus waarom dan nog kijken naar iets dat zichzelf belachelijke maakt.

Je zou van een media juist verwachten dat ze alle nieuwkomers ruim de tijd geven zich te presenteren en juist dat doet de media niet.

Het brainwashen viert hoogtij en daar passen een hoop mensen voor.

Het wordt hoog tijd voor een Zakenkabinet op basis van een bindend referendum, al het andere is een vorm van dictatuur. Dat heeft de heer Rutte in vier termijnen wel voor elkaar gekregen. De burger is het zeggenschap over zijn toekomst volledig verloren. Denk nog even aan Balkenende en zijn Veto over het Europees Verdrag/Grondwet. Denk aan het inlegvelletje van Rutte inzake de Oekraïne. Dan spreken we nog niet eens over de vele problemen van toeslagenaffaire, gasveld Groningen, uit huis geplaatste kinderen, feitelijk te veel te vernoemen welk een ellende deze man heeft veroorzaakt.

Media Debat ziekte, verder geen noodzaak om daar een lange column over te maken. Deze columnist gaat geen enkel debat volgen, want het is treurnis alom. Niet uw stem bepaalt, maar diegene die de stemmen telt, bepaalt. Zoals vanouds.

Sjef Smeets

Columnist

Auteur

Onderzoeker

Innovator

Vm. raadslid – lid Korps Rijkspolitie – ondernemer en klooster leerling

 

 

 

 

 

Terug naar boven