Onbeschoftheid ten top

Onbeschoftheid ten top.

 

Tijdens diverse debatten in de “tweede kamer” zien we stelselmatig dat er sprekers op het gestoelte staan die vragen, opmerkingen of anderszins hun pijlen richten op de leden van het “kabinet”.

 

En daar zit dan een “minister” die op zijn mobieltje zit te turen en met de rug naar de spreker gekeerd is. Als dit het niveau is van de basis-onderwijzers verpakt in een “minister” van VWS dan is dat geen goed voorbeeld voor onze jeugd.

 

Er was een spreekwoord: Fatsoen moet je doen, echter de laakbare houding van de “minister” van VWS laat zien dat hij deze term, fatsoen moet je doen wel aan zijn kinderen in de klas ooit heeft aanbevolen, maar dat zijn narcistische gedrag dat niet toelaat.

 

Dat een “kamervoorzitter” deze heer nog niet in een hoek van de kamerklas heeft gezet, is ronduit stuitend. Met het nodig strafwerk met de tekst: Als ik door de volksvertegenwoordigers word aangesproken, zal ik het fatsoen opbrengen om aandachtig en conform onze fatsoensnormen naar de vertegenwoordigers van het volk te luisteren. Iedere seconde dat hij deze regel overtreedt kost hem dat 200 euro per seconde. En wel te betalen uit zijn privérekening.

 

Daarnaast zal deze “kamervoorzitter” dit heertje wat weekendwerk als straf mee naar huis geven. Vijfhonderd handgeschreven pagina’s zijn nog te weinig voor iemand die het land dient te dienen, maar zijn rug naar het volk draait. Ronduit onbeschoft.

Als wij dit gedrag op de lagere school vertoond zouden hebben, was een lat met de liniaal op je vingers je deel. Mores tijdens de jaren “60.

 

Dan hebben we daarnaast ook nog een “kamervoorzitter” die het leden van de volksvertegenwoordiging het normale spreken belet.

 

De politieke correctheid zal tot op het bot zegevieren, maar de mensheid is dit theater wel beu. Waarom mag er niet eens stevig op de man gespeeld worden als een “minister” faalt. Leden van bijvoorbeeld FvD of PVV of de groep Haga hebben het recht te spreken zoals ze gebekt zijn.

Daar kunnen de mensen dan iets van vinden: omarmen of afwijzen, maar dat is dan aan hen en niet aan een “kamervoorzitter” om daar iets van te vinden.

 

De zieke houding van de “minister” van VWS is geen goed voorbeeld voor onze jeugd. Want als onze dienders in de openbare ruimte dit gedrag voor hun neus krijgen, is de jeugd of jongere nog niet jarig. Respectloos gedrag noemt men dit.

 

Echter een “minister” van VWS heeft ronduit lak aan de waarden van fatsoen.

 

Onbeschoftheid ten top.

 

 

Sjef Smeets

 

Columnist

Auteur

Onderzoeker

Innovator

 

Vm. raadslid – lid Korps Rijkspolitie – ondernemer en klooster leerling

 

Terug naar boven