Visieloze Kabinetspolitiek

Visieloze Kabinetspolitiek.

In deze tijdsperiode waarin we leven zou je toch verwachten dat de heren uit de politiek zo langzamerhand wel geleerd hebben van hun fouten, edoch niets is minder waar.

Zag gisteravond een documentaire over een groot droog meer in Chili waar het metaal lithium werd gewonnen. Nu heeft een mobieltje een a twee gram nodig om te kunnen functioneren. Maar een accu voor een Tesla of iets dergelijks heeft bijna 50 tot 75 kilo lithium nodig. Hiervoor wordt een prachtig natuurgebied, dat dit prachtige meer ooit was, voor ons welzijn opgeofferd.

In Nederland hebben we het over duurzaam en milieuvriendelijk produceren, maar dat gaat wel volledig ten koste van dat meer in Chili.

Dan vraag ik me af, hebben we nog niets geleerd van het feit dat de natuur wereldwijd vernietigd wordt.

Als je daarnaast bedenkt dat waterstofgas een veel betere oplossing is, dan geloof je toch niet dat dit Kabinet c.q. de Europese politiek wederom een verkeerde beslissing neemt.

Wat is het toch dat de politiek altijd de verkeerde beslissingen neemt.

Er zijn tal van voorbeelden dat waterstofgas veel milieuvriendelijker is dan accu aangedreven auto’s. Voordeel is dat je waterstofgas ook nog eens in een oude benzine wagen kunt gebruiken. Ik heb op YouTube filmpjes gezien, waarin een Indiase slimmerik een brommertje op waterstofgas liet lopen dat hij ook nog eens zelf had opgewekt.

Een kennis van me heeft een waterstofgas project in Hongarije lopen waarin hij samen met een Universiteit aldaar samenwerkt, om een zo goed mogelijk lopend systeem te behalen.

Kijken we naar de infrastructuur die de accu auto’s nodig hebben en dat we te snel een uitbreiding van het stroomnet gerealiseerd zien verschijnen, dan is niet de vraag wanneer we tot het inzicht komen dat we een verkeerde weg zijn ingeslagen.

Want wie gaat straks die kapotte accu’s recyclen. Hoe groot is de milieuschade die dat weer met zich meebrengt. In de jaren 80/90 had men de mond vol over Cradle to Cradle. Daar lijkt weinig tot niets van geleerd te zijn.

Waterstofgas kun je ter plekke maken en opslaan en gebruiken als brandstof voor voertuigen. Dan behoef je geen uitbreiding van het elektriciteitsnet. Belast je de zwakkeren onder ons niet met weer een te hoge energiebelasting, omdat die nodig is om de uitbreiding van het elektriciteitsnet te financieren. Dus weer betalen de zwakkeren voor diegene die een Tesla of andersoortige accu auto’s willen rijden.

Feit blijft dat de politiek geen enkel idee heeft wat de juiste oplossing is, terwijl de gewone man of vrouw dat wel weet.

Sjef Smeets

Columnist

Auteur

Onderzoeker

Terug naar boven