Voormalige politie arts schrijft:

Voormalig politie arts schrijft.

Beste lezer, dit kwam ik zojuist tegen en vind het van moed getuigen dat deze voormalige forensisch arts, tien jaar werkzaam bij de politie deze nu oproept tot zelfreflectie.

Ik citeer een stukje uit zijn brief aan de politie:

Iedereen weet inmiddels dat de demonstraties vanuit de politie worden opgehitst door undercoveragenten, Romeo’s in de volksmond. De filmpjes circuleren inmiddels volop op social media en er is een mooie collage te vinden op deze website. Door deze Romeo’s escaleert de situatie extra en onschuldige mensen worden mede het slachtoffer. Een collega van mij, ik ken hem niet anders als een goedmoedige lobbes, zit nu met blauwe plekken van gummistokken arbeidsongeschikt thuis.

Mijn verzoek is de Romeo’s onder de politie aan te spreken op hun gedrag. Als je het aandurft undercover te zijn bij een drugsbende is dat best wel cool. Echter als Romeo relletjes trappen tussen een groep kalme demonstranten is laf, sterker nog een vorm van landverraad.

Denkt u daarmee de liefde van het volk te winnen? Denkt u daarmee bij een volgende demonstratie met respect behandeld te worden? De kans op een woede en escalatie neemt alleen maar toe.

Lees het volledige verhaal van deze betrokken arts.

Zie link: https://commonsensetv.nl/oproep-aan-de-politie-van-een-oud-politie-arts/

Het begint zo langzamerhand wel zeer duidelijk te worden dat er meer en meer mensen opstaan om de waarheid te verkondigen. Ook deze man strijdt voor de toekomst van zijn kinderen en kleinkinderen.

Datgene dat deze Koen van Rijn hier verteld heb ik begin 2014 ook meegemaakt.

Ging vredelievend naar een demonstratie voor herstel van het ziekenfonds. Ging samen met een kennis naar Den Haag om onze steun te betuigen aan dit goed idee.

Na diverse sprekers had ik honger en wilde samen met mijn metgezel een hapje gaan eten op het Plein in Den Haag. Liepen netjes naar de rand van het Malieveld en vroeg netjes of we een hapje mochten gaan eten. Het commentaar was duidelijk, twee harde klappen op mijn linker bovenbeen. De mannen in het blauw stonden strak van de rekjes Red Bull en dat was aan hun ogen goed te zien. Mijn medepassagier wilde gaan reageren door een aanval in te zetten. Daar heb ik hem van weerhouden, omdat geweld met geweld te beantwoorden is verkeerd.

Mijn liefde voor deze bloedgroep, waar ik ook ooit mijn diensten aan heb gegeven, was toen wel over. Ik noem het zinloos geweld.

Mijn verhaal zinloos geweld kom in een andere column te staan:

Als ik echter zie hoe de situatie escaleert zullen we over een tijd gaan zien dat onze handhavers die zich zo misdragen op de korrel genomen gaan worden door de burgers. Huisbezoeken door boze burgers zullen dan helaas gaan plaatsvinden.

De geest is uit de fles en dat is het resultaat van Rutte en zijn Rutte-doctrine.

Beste oud-collega’s denk na voordat je je keert tegen je eigen volk. Want eenmaal uit dienst bent u niet meer die sterke kerel die u dacht te zijn, ontleent aan uw groep.

Dan laat die Overheid u net zo hard vallen als dat u nu onschuldige burgers in elkaar ramt. En als u denkt dat het wel mee valt moet u maar enen een gesprek aan gaan met de Dutchbatters en andere militairen die zich leenden om elders zinloze missies uit te voeren op vreemd grondgebied, die volledig en volstrekt door onze Overheid bij terugkomst aan hun lot worden overgelaten. PTTS waar vele mee rondlopen deert de politiek niets.

Sjef Smeets

Columnist

Auteur

Onderzoeker

Innovator

Vm. Raadslid – lid Korps Rijkspolitie – ondernemer en klooster leerling.

Terug naar boven